יום שבת, 1 במרץ 2014

גמד ישב ביער, מתחת פטריה כמה טוב היה לו, כמה טוב היה

החלטתי להמשיך ולתת שבעה מתכונים שעושים שימוש בעלים ירוקים. אם עושים החלטה להכניס עלים ירוקים לתפריט באופן יומיומי לפחות שיהיה גיוון.

עלים ירוקים יכולים להכנס בקלות ובכמות רבה לסלט, לשייק בריאות, לכל סנדוויץ, לקציצות, לפשטידות ומה לא? קל יחסית לפתח מודעות לעניין ולהכניס את העלים כחלק מהתפריט הקבוע. 

העיקרון הוא, בנוסף לכל היתרונות הבריאותיים שהזכרתי בפוסט הקודם, שככל שהיום שלנו מתמלא בדברים טובים, דברים פחות טובים נדחקים לפינה ומשם החוצה. זה נכון לאוכל וזה נכון לפעילות, למחשבות חיוביות ואפילו לכמות החיוכים (ומי שמכיר אותי אישית, יודע).  

דר' פורמן הזכיר דבר נוסף שעניין אותי מאד, בהרצאתו. הוא דיבר על פטריות וסרטן השד. כבר שמעתי על פטריות מרפא ואפילו מגדלים כאלה בארץ (בשיטוט קצר באינטרנט מצאתי את חוות תקוע הידועה). שמעתי גם כבר שעשו מחקרים רבים על פטריות ומניעת סרטן. הנקודה המעניינת שעלתה בהרצאה הייתה, שאפילו הפטריות הכי פשוטות (שמפיניון לבנות), הוכחו כמקטינות את הסיכון לסרטן השד ב... שבו טוב.. 64%. הפטריות השפיעו גם על סוגי סרטן אחרים (קיבה, מעי גס, ערמונית) וניתן להמשיך לקרוא בלינק ובמאמרים אליהם הוא מפנה.


הנקודה היא שלא צריך לאכול טונות של פטריות, מספיקים 10 גרם ביום. כמה זה? פטרייה אחת? שתיים? אם זה עובד (ואני משאירה לי ולכולם, את האופצייה לסקפטיות, תמיד), זה מדהים! בעולם מקביל, הרופא של אנג'לינה ג'ולי היה אומר לה, עזבי ניתוח, עזבי הכל, רק תקפידי לאכול כל יום 2 פטריות (ולאכול עלים ירוקים, לשתות מים, להמנע מגורמים מסרטנים וכו' וכו'). הבעייה תמיד היא שזה לא 100% כמו ניתוח ואנחנו אוהבים וודאות. בעיקר כשזה נוגע לחיים שלנו.


שוב, חומר למחשבה.. ובינתיים מתכון לסלט המשלב מכל הטוב הזה. 

סלט קייל, סלק ופיטריות בויניגרט בוטנים

להכין בנפרד:
חבילת קייל (או כל עלה ירוק כהה וטעים) לקצוץ, ככל שהקייל קשה יותר לקצוץ דק יותר
סלק אחד קלוף וחתוך לגפרורים (חותכים לפרוסות וכל פרוסה לפסים)
חבילת פטריות פרוסות
2 בצל ירוק לחתוך לעיגולים כמו בתמונה
חופן בוטנים לקלות מעט במחבת, לקרר, להכניס לשקית קטנה ולהכות נמרצות

לרוטב:
בצנצנת:
חצי כוס חומץ אורז לניחוח אסייתי. אם אין , חומץ רגיל זה סבבה.
להוסיף חצי כפית מלח וכפית סויה ולשקשק היטב (נא לסגור את הצנצנת עם המכסה לפני השיקשוק...)
להוסיף לצנצנת:
1/3 כוס שמן בוטנים, אם אין הפיתרון הוא שמן צמחי וחצי כפית חמאת בוטנים
2 כפיות שמן שומשום
כף סילאן (עדיף תמיד לקנות את הסוג ללא תוספת סוכר)

לטעום! לתקן אם אוהבים יותר מתוק או יותר מלוח.
לשפוך את הרוטב קודם כל רק על הקייל בקערה ולעשות להם מסז' קטן יחד ואז להוסיף את שאר הירקות, לערבב ולזרות בוטנים מעל.

יאאאאאאמי!

אה ושיר הגן במלואו:

גמד ישב ביער, מתחת פטריה
כמה טוב היה לו, כמה טוב היה
כי אם יורד לו גשם
אז יש לו מטריה
ואם זורחת שמש אז יש לו שמשיה..

*מתוך אוסף דיקלומים לשימוש בחיי הגן

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה