יום שבת, 31 במאי 2014

חג שמח וסלט משבעת המינים

כווווולם כבר כתבו בכל מקום אפשרי שבעצם אין בכלל קשר בין גבינות לשבועות. זה קצת כמו וולנטיין וחברות השוקולד בארה"ב. מישהו פה השתלט על חג השבועות. אל תכעסו, כשזה התחיל, באמת חשבו שזה הכי בריא שיכול להיות. היום יש לכל אחד ואחת בחירה וברירה, וכמו שאומרים ברוחניות מדוברת, זה לא טוב, זה לא רע, זה פשוט זה. או ביהדות, הרשות נתונה. עכשיו פשוט תבחרו מה נכון בשבילכם, כל האפשרויות פתוחות.

בחג שבועות מלמדים בבית הספר על שבעת המינים. כן, גם פה בגולה, עדיין אותם שבעת מינים, רק שפה זה קצת יותר יקר ולראייה: 

יצא מטושטש מההלם, $3 לתאנה אחת!!!
ובכל זאת השקעתי בסלט אחד נוסף לשולחן השבועות המפואר שלכם שבוודאי מלא ירקות ופירות וביכורים ככל שהיד משגת. יש לנו חגים חקלאיים, איזה כיף! 

אז רקחתי לי סלט וכדי לוודא שאני לא היחידה שאוהבת אותו, הזמנתי שופטת מקצועית במיוחד. שופטת קשוחה. אחת שלא מתפשרת על איכות! רצינית! שעוקפת בסיבוב את כל אלה ממאסטר שף וגורדון רמזי גם יחד! וזה מה שקרה:


חיסלה ישר מהצלחת של הצילומים, איזה כיף!

סלט של חיטה ירוקה, ברוטב טחינה סילאן ותאנים (שחייבים בכל מחיר).

1 כוס פריקי מבושלת לפי הוראות היצרן (ידעתם שבחיטה ירוקה אין גלוטן? Google it!)
10 זיתים פרוסים
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 בצלים ירוקים קצוצים
2 תאנים יקרות ערך (תכלס אם אם היו עולות פחות הייתי עושה סלט גדול יותר)

לרוטב:
מיץ מלימון אחד גדול
מלח
כף סילאן
2 כפות טחינה גולמית
כף שמן זית
קצת מים אם צריך לדלל - כף או שתיים

נותנים לפריקי קצת להתקרר, פושר זה סבבה, מוסיפים את הירקות והרוטב ומערבבים. מוסיפים תאנים ונהנים. מינימום עבודה מקסימום טעם. כמו שאני אוהבת. 



בתיאבון!



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה