יום ראשון, 18 בינואר 2015

הדרך הפשוטה לרזות, כן יש כזו

נכון, כל אחד מגיב שונה לסוגי אוכל שונים. יש אנשים שגלוטן לא מזיז להם והם יכולים לאכול המון פחמימות בלי בעיה. יש כאלה שחלב עושה להם כאבי בטן וגבינות גורמות להם להשמין. יש אנשים שאננס עושה להם פריחה וכאלה שעגבניות עושות להן בלגן במערכת העיכול. אבל, אפשר להגיד שירקות (עם יוצאי דופן אישיים) טובים לכולם, בריאים לכולם ויש בהם את כל הויטמינים, המינרלים והפיטוכימיכלים שכולנו צריכים.

הדרך הבטוחה לרזות היא להיות בטוחים שכל יום חצי מהאוכל לפחות הוא ירקות. וכשאני אומרת ירקות אני לא מדברת על תפוחי אדמה או שעועית או אפונה (שעועית ירוקה כן), המקום שלהם בחצי השני. אני מדברת על ירקות אמיתיים, על עלים ירוקים, על ירקות של סלט, על כרוביות וקישואים, על בצל, על אספרגוס. ירקות, אתם יודעים.

קורה לי שאני מגיעה לשעות אחר הצהריים המאוחרות וחושבת, כמה ואיזה ירקות אכלתי היום ו...אופס, לא ממש אכלתי. זה בשבילי, פחות טוב. אז אני מנסה פעמיים בשבוע, לקחת סיר ולשים בוא את כל הירקות שאני מוצאת ותיבול שאני אוהבת, שיהיה. זה הולך עם כל דבר. כמובן שסלט תמיד טוב, אבל לאחרונה, בקור, אם אני אוכלת סלט הוא תמיד יהיה ליד איזה תבשיל מהביל. למשל ליד הצ'ילי הצמחוני מהפעם הקודמת. הצורך בחורף לאזן בין מאכלין חמים וקרים, הוא דרישה בלתי מתפשרת של הגוף. 

אז מה העיקרון? לאסוף את כל הירקות שיש במקרר ונראה לכם שיתחברו טוב לתבשיל אחר ואז להחליט איזה סוג של טעם מתחשק לכם ליום יומיים אולי שלושה הקרובים. 
אם מתחשק לכם איטלקי, התיבול יתבסס על רוטב עגבניות, בזיליקום ושום. 
אם בא לכם סיני - ג'ינג'ר ושום, סויה ואיזו מתיקות, למשל סילאן או דבש. ואגב אם אין לכם ג'נג'ר ושום בבית, עדיין תסתדרו עם הבסיס של סויה ומתיקות מתונה. 
אם אתם בקטע ההודי - כדאי שתחזיקו תערובת תבלינים הודית כלשהי.
אם אתם אוהבים קארי - תחזיקו תערובת קארי טובה ופחיות של חלב קוקוס (לייט, אם את שומרים על משקל) בבית. 

השלב הבא הוא לנקות את כל הירקות, לקלף ולחתוך-שיהיו בערך 10 כוסות של ירקות. בדרך כלל מתחילים עם הבצל וקצת שמן, מוסיפים את הירקות מהקשה אל הרך ומבשלים עם התבלינים ונוזלים שמוסיפים, רוטב עגבניות, חלב קוקוס או סויה (ואז מומלץ להסיף גם מים). 

זהו, יש לכם תבשיל ירקות בריא לחצי שבוע. ולמה זו הדרך הפשוטה לרזות? הרי יבואו המתחכמים ויגידו "אבל אם אני אוכל בחצי השני עוגות קצפת, זה לא יעזור". אז אם אתם רוצים לחבל בעצמכם, זו זכותכם. אבל, לאכילה בריאה יש אפקט של כדור שלג. אם החלטתם שאתם בריאים ועמדתם וטרחתם והכנתם ואכלתם, הרצון לאכול משהו לא בריא, הולך ומתמתן, הצורך לתת לעצמכם את הטוב ביותר, הולך וגדל. זוהי גם דרך שקל לחזור אליה, גם אם לאחרונה אכלתם פחות טוב, מוציאים סיר אחד, המון ירקות ועולים חזרה על דרך המלך. 

בהצלחה. 


התבשיל הספציפי הזה כלל: כרובית אחת מחולקת לפרחים, חצי דלורית בקוביות, בצל אחד, צרור אספרגוס חתוך לשלושה מקטעים, בצל אחד בקוביות. חצי שקית של גפרורי ברוקולי וגזר שנשארה (בערך כוס). התחלתי עם כף שמן קוקוס, שום, ג'ינג'ר ובצל עד שהבצל השקיף, הוספתי את הכרובית וכורכום, תערובת סינית של חמישה תבלינים ומלח. ערבבתי יחד חמש דקות, הוספתי את הדלורית, חצי כוס סויה וחצי כף סילאן, מים רותחים בגובה של 2 סנטימטרים. כיסית וחיכיתי 20 דקות. הוספתי את האספרגוס ואת החצי שקית ברוקולי וגזר גפרורים, ערבבתי וסגרתי לעוד 3 דקות. וזהו. 
לבריאות!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה