יום ראשון, 31 באוגוסט 2014

שבוע ניקוי ומתכון לירקות

מעשה שהיה כך היה. מאז שהתחלתי את הלימודים ואורח החיים הבריא ירדתי במשקל לאט לאט ובעקביות. היה נחמד ונעים ואז הגעתי לפלאטו הידוע לשימצה. השלב הזה שחודש חולף ועוד אחד ואין תזוזה. חשבתי והפכתי בעניין, הוספתי פעילות פיזית, בדקתי את עצמי והחלטתי לעשות שבוע דיטוקס לגוף, לרענן ולהתחיל מחדש. יחד איתי אחת מלקוחותי האהובות, יעלי, הגיעה אחרי חודש וחצי של לימוד אכילה בריאה, להחלטה ששבוע ריסטארט לגוף זה הדבר הנכון בשבילה. המטרה אצלה היתה בעיקר שינוי כיוון בחיים, בבריאות וגמילה ממתוקים. חיפשתי לשתינו פיתרון טוב. אחד ממוריי בבית הספר דר' מארק היימן הוא אחד התומכים הגדולים של הסרט Fed UP המדבר על הסוכר בתעשיית המזון. דר' היימן מוביל תהליכים לשינוי צריכת הסוכר בארה"ב ובאמריקה ומחבר ספרים רבים בנושא. הוא מציע סוגים שונים של ניקוי הגוף ממזון מתועש וסוכר ובחרתי לקחת אחד מהם ולנסות על עצמי ויעלי החליטה להצטרף. קראנו יחד את הספר בגירסא הדיגיטלית והחלטנו שזה בהחלט נראה בר ביצוע.

מילה על פרוייקטים מהסוג הזה. הדבר ששבוע ניקוי הכי מזכיר הוא דיאטה מהסוג הישן. מאלה שאני אישית די מתעבת. דיאטות עם תפריט רשום ומדוייק שתולים על המקרר ולא זזים ממנו, לפחות בלי טון של נקיפות מצפון והלקאות עצמיות. אם תשאלו אותי זמנן של דיאטות מהסוג הזה עבר. ניתן לעקוב אחרי תפריט נוקשה לאורך זמן מוגבל מאד. יש אנשים שזה יתאים להם והם מאד אוהבים לאכול לפי רשימה והחזרה על אותו תפריט לא מפריעה להם, אך רוב האנשים אחרי שבועיים שלושה מתחילים להרגיש לא בנוח.

בגלל זה 7-10 ימים של ניקוי הם משהו ריאלי מבחינתי לעשייה בתוך מסגרת מבוקרת וחלק מודע מאד מתוך שינוי מהותי בחיים או ניהול אורח חיים בריא שמצריך ריענון מסיבה כלשהי. למשל אחרי חופשה שלא ממש איפשרה אכילה בריאה, מה שקורה בארה"ב לפעמים. בהמון אזורים פה, הירק החי היחיד שנמצא הוא פרוסת העגבנייה על הווג'י בורגר (אם יש כזה בכלל) או הסלט של מקדונלדס. אין לי ספק ששבוע ניקוי שכזה לא צריך ולא יכול להיות החיים עצמם.

דבר נוסף שלמדתי ועודי לומדת מהשבוע הזה הוא שמאד קשה לענות על כל הדרישות של שבוע כזה לבד. אם הייתי צריכה לקנות, להכין, לבשל ולארגן שבוע כזה לי בלבד, יש סיכוי שהייתי נוטשת את התהליך כולו. האחריות שהייתה לי ללקוחה שלי עזרה לי מאד ולה, מישהו שהכין הכל בשבילה, עזר מאד כמובן. הכנתי לה את כל המצרכים הבסיסיים, בישלתי מרק לכל שבוע (חצי נכנס לפריזר והופשר ביום הרביעי) ולימדתי אותה איך להכין לעצמה את המאכלים היומיומיים.

אחד המאכלים שלימדתי אותה יכול לשמש בסיס לארוחה בכל יום אחר, בעיקר כשאימוץ אורח חיים בריא מכיל כמובן אכילה של ירקות רבים ולפעמים מעדיפים אוכל מבושל על סלט.



ירקות בשום ושמן זית

בשלב ראשון יש לאדות מבחר ירקות ירוקים כמו:
שעועית ירוקה
כרוב
ברוקולי
כרוב ניצנים

מכניסים את הירקות לסיר אידוי  או  בעזרת שושנת אידוי  או  עם מאדה במבוק, מעל מים רותחים ונותנים לירקות להתרכך.

בשלב השני מכינים במחבת רחבה:
כף שמן זית
2 שיני שום כתושות
מלח (אפשר גם פלפל אם אוהבים, אפשר גם לגוון ולשים ג'ינג'ר כתוש, תערובת תבלינים כמו למשל גארם מסלה)

כשהירקות מוכנים בסיר האידוי, מחממים את השמן עד שהשום מתחיל לרקוד. ואת הירקות (בלי המים) כולם שופכים למחבת.
עם 2 כפות עץ הופכים בירקות והופכים בהם, כך שיתובלו טוב. וזהו. מוכן!
טעים מאד ובריא.

לגבי השבוע ניקוי, בינתיים הוא עובר על מיי מנוחות, לא קשה מדי ולא מסובך מדי כשהכל מוכן מראש. בהחלט שוקלת להציע אותו כשירות ללקוחות, כולל קניית כל המצרכים, בישול בבית הלקוח וליווי צמוד לתמיכה ושאלות במהלכו.

בתיאבון ולבריאות!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה