יום רביעי, 5 בפברואר 2014

Snow Day וירקות בתנור

Snow Day... שזה אומר שב 6:20 התעוררנו בבעתה מצילצול הטלפון המודיע שבית הספר סגור היום.


עכשיו כבר צהריים ובחדר השני יש חמישה ילדים (אני די בטוחה שילדתי רק שתיים!) שמוציאים אנרגיה עם מסירות בכדור מתנפח.

אם לא אעשה משהו פרודוקטיבי ביום החופש הכפוי הזה (הבוקר היה באחריות אלון, אני פה מ 12:30 ועברו כבר שעתיים (שמרגישות כמו יומיים) נראה לי שאשתגע....

העניין הוא שלא הספקתי לעשות קניות. מאד מתחשק לי לבשל ירקות בתנור, אבל אין תפוחי אדמה ואין בטטות ואתמול השתמשתי בדלורית ו..... טוב, נחשוב חיובי, מה כן יש? אז מצאתי לפת אחת, אני יודעת שזה מוזר אבל בכל זאת. נשאר סלק אחד במקרר, יש כרובית שמזל שמצאתי, עוד יומיים וכבר לא היה עם מי לדבר. תמיד יש גזר במקרר ונשאר בצל ושום ואווווווו יש טימין, ישששששש.

אז במצב כזה אני מחממת תנור ל 200 מעלות (400 פרנהייט) וחותכת כל ירק קשה שאני מוצאת לחתיכות גדולות יחסית ושמה בתבנית רחבה. התיבול הוא קליל ובהשראת קדירת ירקות שורש מהבלוג המופלא ביסים.

אז בקערה קטנה לערבב:

מיץ מלימון אחד
1/4 כוס אגבה או דבש או סילאן
2 כפות שמן זית
חצי כפית כורכום (טעים ומאד בריא)
מלח

לשפוך הכל על הירקות ולטלטל אותם בתבנית, לפזר על הכל ענפי טימין, הנה ככה:




ולשגר לשעה בתנור, ועוד 5-7 דקות בגריל, שייראה ככה:




ו.... ניצחון!!! הילדים אהבו את הגזר והכרובית ואני את הכל :), תכלס הלפת הפתיעה בגדול.

* ניסיתי את זה כבר בשבוע שעבר עם תפוחי אדמה, גזרים, בצלים ושום והיה גם מעולה ונפלא, בכלל גזר מדהים בקדירות תמיד.

2 תגובות:

  1. אפשר להוסיף ולגוון עם : כרובית, ברוקולי, תירס גמדי, ארטישוק
    ולרוטב אנחנו נוהגים להוסיף גם שלוש ארבע שיני שום כתושות.

    השבמחק
    תשובות
    1. הי עוז, מה העניינים? :-) תירס באמת שלא ניסיתי בתנור ככה, ראש שום שלם גם הולך. זו בהחלט מנה משפחתית שכל אחד מוצא בה מה שהוא אוהב וכל מרכיב נשאר עם האופי שלו. בתיאבון!

      מחק