יום שלישי, 11 בפברואר 2014

מקסיקני בבית (לא מה שאתם חושבים)

ביום קצת מדכדך ועם גב תפוס החלטתי ללכת, או יותר נכון לדדות, לצלם ולקחת אוכל מצ'יפוטלה, מסעדת אוכל מקסיקני מהיר. שילוב טוב של אוכל טרי, מהיר ומנחם. זה נגמר בארוחה קטנה על חשבונם ויצאתי עם חיוך. 

לצ׳יפוטלה יש סיפור דיי מדהים על בחור שלמד בבית ספר לשפים והחליט עד שיהיה לו כסף למסעדה רצינית, לפתוח סניף למזון מהיר, בריא ואיכותי ללא פשרות.

הוא לקח מאמאבא הלוואה ופתח מקום קטן במינימום הוצאות ובעזרתם של כמה חברים קרובים עוד מימי ביה"ס, הקירות כוסו פח מגולוון כי זה היה הכי זול, כך גם עיצוב השולחנות, הכיסאות ואפילו המנורות.


הכל פעל בשיטת הסרט הנע, מתחילים מטורטייה גדולה ודקה כבסיס לבוריטו, או קערה, בוחרים אורז לבן או מלא, שעועית שחורה או שעועית פינטו עם בשר. מוסיפים לבחירתך אחד משני סוגי בשר, בצלים ופלפלים על האש, סלסות לבחירה לפי מידת החריפות, סלסלת תירס (הורסת), גאוקמולה, חסה קצוצה וכמובן כמיטב המסורת המקסיקנית, ניתן להוסיף גבינה צהובה ושמנת.
די מהר הבחור הרוויח מספיק כדי לפתוח עוד סניף ועוד אחד ומקדונלדס כבר רצו להשתתף בחגיגה ואכן נחתם חוזה והם השקיעו בו מיליוני רבים מאד במשך כמה שנים. הסניפים הלכו והתרבו והשתלטו על המרחב האמריקאי והתודעה האמריקאית. דרכי צ׳יפוטלה ומקדונלדס נפרדו כשנתגלעו חילוקי דעות קולינריים ועקרוניים. צ׳יפוטלה התחילו לגלות עניין באיך המזון שהם מגישים גדל ומטופל ועד היום דוגלים במודעות אקולוגית, תזונתית וערכית גבוהה יותר משל המשקיעים הידועים, לשעבר. אני לא אגיד שהם יפיי נפש חס וחלילה אבל הם בהחלט מתקדמים. חלק מהמוצרים שלהם אורגניים, רובם מיוצרים כמה שיותר קרוב למקום הסניף. כשאני אוכלת בחוץ, צ׳יפוטלה בהחלט מספקים לי פתרון מהיר וטעים. אבל איזה כיף זה להכין אוכל בהשראתם בבית!
היום כשלא הרשו לי לצלם ישירות את האוכל, אחראי המשמרת, כפיצוי, הודיע לי שהפעם הארוחה על חשבונם, חמודים!
זה מה שאכלתי היום, קצת נמעך מהמכסה, אבל מה שבחרתי זה אורז חום, שעועית שחורה, בצלים ופלפלים מטוגנים, סלסה רגילה שנראית כמו סלט, סלסה קצת חריפה, סלסלת תירס שזה בעצם תירס עם בצל סגול ופלפל חריף, גואקמולה וחסה מעל:

לגירסה הביתית צריך להכין:

אורז חום או לבן, מה שאתם אוהבים, לפי ההוראות על האריזה. הטריק הוא לכסות את הסיר ולהנמיך את האש כשהמים מגיעים לגובה 2 מילימטר מעל האורז ורואים דרך הבועות חורים באורז. אני הוספתי מלח, אבקת שום ואורגנו.
שעועית שחורה - כאן זה מגיעה בקופסאת שימורים, לשטוף טוב במסננת, לשים בסיר ולהרתיח  עם עלה דפנה וקצת מלח ל 5 דקות.
בגלל שבכל הסלסות שלהם התיבול הבסיסי דומה ורק סוגי החריפות משתנים, פשוט חתכתי לקוביות בינוניות:
1 עגבניה
1/2 אבוקדו
1/2 בצל סגול קטן
3 ענפי כוסברה
ערבבתי בעדינות בקערה עם מיץ מחצי לימון, מלח ורבע כפית צ'ילי צ'יפוטלה, צ'יפוטלה הוא צ'ילי חריף מעושן והוא מגיע גם בקופסאת שימורים קטנה ברוטב, זה מאד נוח להעביר אותו לצנצנת קטנה במקרר ולהשתמש מדי פעם בגואקמולה. הוא משדרג גאוקמולה מאד מאד. 

להכל הוספתי חצי כוס גרגרי תירס (הפשרתי קפואים) ואז האורז היה כבר מוכן. 
האורז הוא השכבה הראשונה, עליו כמה שעועית שתירצו, עליו מקערת הירקות ועל זה אפשר לפזר עלים ירוקים מכל סוג שאתם אוהבים, אני הלכתי על קייל.


לאוהבי הבשר, קחו חזה עוף או כל נתח בשר דק יחסית, שמן זית, מלח פלפל, פפריקה גם הולך. תצרבו אותו כמו סטייק משני הצדדים, פירסו אותו לפרוסות והוסיפו לחגיגה המקסיקנית הזו.

בתיאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה